tisdag 16 augusti 2022

Vi satsar på 2023!

 

Pax Baltica 2022

 

Hej all Pax Baltica- vänner!

 

Vi i arbetsgruppen har hela våren jobbat med Pax Baltica med avsikten att ha ett fysiskt möte i år, men så blir det inte, tyvärr. Vi satsar i stället på en omstart 2023, efter två inställda evenemang.

 

Anledningen till årets paus är bristen på föreläsare. Av alla dem som vi har kontaktat i princip sedan februari och under våren, har alla tackat nej. Vi hade kanske kunnat locka en, möjligen två som eventuellt kunde tänka sig att komma, men det känns för få för att dra igång allt som det innebär att arrangera ett fysisk Pax Baltica.

 

Vi har funderat mycket kring denna tveksamhet och kommit fram till att det kanske inte är så konstigt med tanke på hur världen förvandlats efter 24 februari med kriget i Ukraina och följderna av det, samtidigt med alla turer kring Sveriges och Finlands Nato-ansökan och Turkiets motvilja.

 

Det känns naturligtvis inte bra att ställa upp som föreläsare när man, trots gedigna kunskaper och mångårig erfarenhet, plötsligt ställs inför ett eller flera scenarier där kunskaper och analyser, hur gedigna de än kan vara, ändå inte kan ge några stabila svar, eller förutsägelser man kan stå för.

 

Samtidigt är det flera som tackat nej på grund av utlandsresor och bokmanuskript, medan andra helt enkelt inte längre reser utan föredrar att medverka på skärm.  En sådan inställning gör det inte möjligt att samla människor i Konserthuset i Karlskrona för att sitta och lyssna till föredrag via skärm.

 

Så håll ut och håll tummarna för att vi ska kunna ro iland ännu ett Pax Baltica 2023 då vi hoppas att världen ser annorlunda ut.

 

Vi är glada att ni så många  som går och har gått in på vår hemsida och undrar över framtiden.

Hoppas att vi kan ses torsdag 19 oktober 2023! Spara datumet!

 

Inga-Lena Fischer

AFF Blekinge

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Välkommen att kommentera! Uppge gärna ditt namn!