tisdag 2 februari 2010

Nu planeras Pax Baltica 2010!

Uppmuntrade av den lyckade Pax Baltica-konferensen i oktober förra året planerar vi i arbetsgruppen nu för årets konferens.

Vi följer upp förra årets tema Blev det som vi trodde? med arbetstemat Hot, risk och säkerhet.

Vi hoppas vid konferensen den 20-21 oktober kunna identifiera ett antal hot och risker i Östersjöområdet och analysera vilka samhällskonsekvenser dessa kan ha.

Inför Pax Baltica 2010 arrangerar vi traditionellt även ett internt arbetsseminarium med ett antal experter, det så kallade bryggmötet, 15-16 april. Där ska arbetsgruppen fördjupa och vidga sina frågeställningar kring höstens tema.

Här finns allmänna frågor om Pax Baltica.

Här finns lite historik om Pax Baltica

1 kommentar:

 1. Erling Johansson29 maj 2010 kl. 18:16

  Ja visst, var det trevligt och intressant i höstas. Jag tror, att höstens tema sitter fint en månad efter valet.
  En liten fundering om hot och risk. FOI har skrivit en utmärkt rapport om FM Hot- och riskanalys. I denna analys är sannolikhet och konsekvens viktiga.
  Jag hörde Jan Mörtberg uttrycka sig vid ett seminarium för en vecka sedan ungefär så här: "Sannolikheten för ett scenario går inte att koppla ihop med ett hot. Även om det är en låg sannolikhet för en kärnkraftsolycka, så blir konsekvenserna så katastofala att vi måste skydda oss. Det är samma sak med ett scenario som innebär ett militärt angrepp mot Sverige."
  Ni funderade säkert i dessa termer den 15-16 april men jag vill ändå peka på dessa sammanhang./Erling Johansson

  SvaraRadera

Hej! Välkommen att kommentera! Uppge gärna ditt namn!